+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede RH, na EKOBIS-u 2018

Datum objave: 17.08.2018 00:00

Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede RH, na EKOBIS-u 2018

U HGK – Županijskoj komori Virovitica, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede RH Tugomir Majdak, sastao se s predstavnicima poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije: iz HGK – Županijske komore Virovitica, s predsjednikom Ivanom Slamićem, direktorom Milanom Vanđura i suradnicima, te s predstavnicima specifičnih djelatnosti agroproizvodnje iz Virovitičko-podravske županije, pčelarima, predvođenih Željkom Vrbosom, predsjednikom Hrvatskog pčelarskog saveza i Slavkom Švrakom, najvećim pčelarom u Hrvatskoj, te predstavnicima proizvođača ljekovitog bilja predvođenih Marijanom Marekovićem, iz tvrtke Dam iz Lozana.
Razgovaralo se o specifičnostima privrede u agro kompleksu i drvoprerađivačkoj industriji.

Tom prilikom sastao se i s predstavnicima Privredne komore Unsko-sanskog kantona iz Bihaća, predvođenim generalnim sekretarom Nihadom Šušnjarom i Enesom Ružnićem, direktorom sajma, koji su ga upoznali s pripremama organizacije 16. Međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS koji će se održati od 13. do 15. septembra u Bihaću, te predložili i zamolili državnog tajnika da u nizu stručnih predavanja i popratnih sadržaja, i on osobno održi jedno stručno predavanje s tematikom EU i korištenja sredstava iz EU fondova.

Na 16. Međunarodnom sajmu ekologije – EKOBIS 2018, na prijedlog organizatora sajma, Virovitičko-podravska županija biti će regija partner, što je prihvatio i potvrdio župan Igor Andrović. Na sajmu će nastup županijskih izlagača, zajednički realizirati Ured za gospodarstvo VPŽ i HGK – Županijska komora Virovitica, koja ima Sporazum o suradnji s PK USK, a na temelju kojeg se od 2008. godine realizira, na bazi reciprociteta, nastup privrednika na sajmovima Viroexpo u Virovitici i EKOBIS u Bihaću.
Dr. Dejan Tubić, pročelnik Odjela za turizam Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, održat će stručno predavanje na temu: „Ograničavajući i poticajni čimbenici poslovanja agroturističkih gospodarstava“.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se