+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Virovitičko-podravska županija – Regija partner 16. Međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS 2018

Datum objave: 13.07.2018 00:00

Virovitičko-podravska županija – Regija partner 16. Međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS 2018

Na temelju dugogodišnje uspješne saradnje, prije svega dvije komore – Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Privredne komore Unsko-sanskog kantona, dva sajma – Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede – VIROEXPO i Međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS, ali i uspostavljenih privrednih veza, prihvaćena je inicijativa da Virovitičko-podravska županija bude REGIJA PARTNER  16. Međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS 2018.

Ova županija, koja se smjestila na obroncima Bilogore, Papuka i Krndije i u niziji uz rijeku Dravu, prostire se na površini od 2.024 km2 i broji oko 85.000 stanovnika. Administrativno središte i glavni grad županije je Virovitica, a od većih tu su još Orahovica i Slatina. Ovo područje poznato je po plodnoj zelji i bogatstvu šumom, te je u skladu s tim narazvijenija poljoprivreda, prerađivačka industrija (drvoprerada) i turizam (ruralni, lovni i ribolovni). Naravno nemoguće je ne spomenuti i Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede – VIROEXPO, koji je stasao u jedan od najboljih sajmova u Hrvatskoji i postao zaštitni znak, kako Virovitice, tako i Virovitičko-podravske županije.

Pored predstavljanja na posebno dizajniranom izlagačkom prostoru, predstavnici REGIJE PARTNERA uzet će učešće u radu Međunarodne konferencije o regionalnoj saradnji, a bit će organiziran i niz bilateralnih susreta na različitim nivoima sa domaćim dužnosnicima.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se