+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Bihać očekuje 100.000 kineskih turista

Datum objave: 05.07.2019 08:29

 Bihać očekuje 100.000 kineskih turista

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostito je NJ.E. Ji Pinga, ambasadora Narodne Republike Kine u BiH. Visoka delegacija NR Kine posjetu Gradu Bihaću iskoristila je za upoznavanje sa turističkim i privrednim potencijalima Bihaća, sa posebnim akcentom na učešće Kine u realizaciji projekta izgradnje aerodroma u Bihaću. „Posjeta ambasadora Pinga našem gradu potvrda je spremnosti NR Kine da u našem gradu realizira projekte koji se prije svega odnose na turizam i našu bogatu historiju, a posebno onu iz II. Svjetskog rata i učešća antifašista ovog kraja u borbi za slobodu i poraz fašističkog režima.

Naravno tu je i projekat izgradnje aerodroma za koji su zainteresirani i investitori iz Kine i u narednom periodu sasvim sigurno ćemo unaprijediti naše odnose i kroz dolazak turista iz Kine u Bihać i kroz prezentaciju Kine u gradu Bihaću“ – kazao je gradonačelnik Fazlić. Da je turistička promocija Grada Bihaća izuzetno bitna za razvoj ovog dijela BiH govori i podatak da se ove godine očekuje dolazak do 100.000 gostiju iz Kine, od čega bi dobar dio trebao posjetiti Nacionalni park Una i grad Bihać. „Imate predivnu prirodu i rijeku Unu i sami smo se uvjerili tokom posjete NP Una.

Do sada je ovo područje posjetilo 44 turističke ekipe iz Kine i sasvim sigurno da taj broj može biti i veći. Zainteresirani smo i za privrednu saradnju i zahvaljujem gradonačelniku na srdačnom prijemu i spremnosti da sarađujemo u svim oblastima i na obostrano zadovoljstvo“- kazao je ambasador Ping.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se