+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Grad Bihać izdvaja 1,3 miliona KM za pomoć privrednicima i obrtnicima

Datum objave: 18.05.2020 10:10

Grad Bihać izdvaja 1,3 miliona KM za pomoć privrednicima i obrtnicima

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić potvrdio je kako je u gradskom budžetu osigurano 1.300.000 KM za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa, odnosno za pomoć građanima, privrednicima i obrtnicima.

"Svim privrednim subjektima koji su registrovani u gradu Bihaću platit ćemo komunalnu naknadu do kraja godine. Za tu svrhu je osigurano oko 700.000 maraka, tako da ćemo omogućiti i nesmetano funkcionisanje Zavoda za prostorno uređenje", izjavio je gradonačelnik Fazlić.

Grad Bihać je zbog nagomilanih gubitaka i dugovanja za vrijeme vanrednih okolnosti svim građanima omogućio i niz drugih olakšica.

"Svi privredni subjekti koji koriste prostore u vlasništvu grada bit će oslobođeni plaćanja kirija do kraja godine. Isto se odnosi i na javne površine, a još ćemo na sjednici Gradskog vijeća usaglasiti za koji ćemo vremenski period platiti račune privrednicima na koje se odnosila zabrana rada", dodao je gradonačelnik Fazlić.

Gradska uprava Bihać će izmiriti financijske obaveze privrednika prema javnim preduzećima Vodovod i Komrad, odnosno sanirati njihova dugovanja za potrošnju vode i odvoza otpada u periodu dok im je bio zabranjen rad.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se