+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Hrvatska sa više od milijardu eura druga na listi investitora u BiH

Datum objave: 19.04.2019 09:13

Hrvatska sa više od milijardu eura druga na listi investitora u BiH

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić rekao je danas u Zagrebu da Hrvatska zauzima drugo mjesto na listi zemalja investitora u BiH sa uloženih 1,182 milijardi eura, što predstavlja 17,2 posto od ukupnih investicija registrovanih do sada.

Iz FIPA-e je saopšteno da je Milinić na Međunarodnoj investicijskoj konferenciji "Zagreb invest 2019" istakao da veliki broj hrvatskih kompanija uspješno posluju u BiH kao što su Atlantik grupa, "Belupo", "Vindi", "Kraš", "Dukat", INA i mnoge druge. Milinić je pozvao prisutne investitore da ulažu u BiH, ističući da je FIPA glavna adresa u BiH za strane investitore koja im pomaže da realizuju svoju investiciju. On je na konferenciji govorio o mogućnostima ulaganja u BiH, atraktivnim sektorima i mogućnostima koje BiH nudi stranim investitorima, procesima koji se sprovode s ciljem reforme poslovnog ambijenta, te trendovima rasta stranih investicija u BiH.

Predstavljeni su projekti BiH koji su izazvali veliki interes kod prisutnih investitora, koji su tražili dodatne informacije o poslovnom ambijentu za strane ulagače od nadležnih predstavnika. Konferenciji, koja je privukla veliki broj stranih investitora, predstavnika industrije, trgovine i finansijskog sektora, te predstavnika vlasti zemalja regiona, prisustvovali su i predsjednik Privredne komore Federacije BiH Marko Šantić, načelnik opštine Posušje Branko Bago, te direktor Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu Mirna Jelčić.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se