+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Krenula 47. Una regata

Datum objave: 25.07.2019 10:05

Krenula 47. Una regata

Jučer je u Martin Brodu počela 47. Internacionalna turistička Una-regata.

Prvu etapu završava na Štrbačkom buku gdje će učesnike, goste i posjetitelje zabavlja grupa Camino Verde. Druga etapa vesla se od Štrbačkog buka do Bihaća. Isti dan u Bihaću se održavaju 21. Tradicionalni skokovi s Gradskog mosta, kao i 4. Blobbing takmičenje, odnosno skokovi u vodu sa zračnog jastuka. Navečer je koncert Halida Bešlića i Alena Islamovića na Gradskoj otoci, a pridružiće im se i specijalni gosti.

Prvi i treći dan  se očekuje 450-500 učesnika na vodi, dok će najatraktivnija etapa Štrbački buk – Bihać, prvući između 800-900 učesnika, kazali su iz NP Una.

Na završnici Una regate u Bosanskoj Krupi nastupa bend Zabranjeno pušenje, a tradicionalno će biti proglašeni “Unska sirena” i “Unski Neptun”. Također, na završnoj svečanosti će biti objavljen termin održavanja naredne 48. Internacionalne turističke Una regate.

Cijena ulaznice za koncert u Bihaću je 10,00 KM, dok je koncert u Bosanskoj Krupi za građane i posjetitelje besplatan. Organizator Una regate je JU Nacionalni park Una.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se