+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Malezijske kompanije ulažu više od 25 mil EUR u proizvodnju hrane u Velikoj Kladuši i Donjem Vakufu - Partneri AC Food i ESOF

Datum objave: 27.09.2019 12:48

Malezijske kompanije ulažu više od 25 mil EUR u proizvodnju hrane u Velikoj Kladuši i Donjem Vakufu - Partneri AC Food i ESOF

Na drugom Sarajevo Halal Fairu 2019 potpisana su dva vrijedna ugovora između kompanija iz BiH i malezijskih partnera. Ugovor o namjeravanoj početnoj investiciji od 20 mil EUR u proizvodnju piletine i jaja u pogonima Agrokomerca potpisali su malezijski Perak Halal Corporation i AS Group. Kompanije su obavile početne konsultacije i ovim ugovorom trasiraju put za daljnje korake na koje se obavezuju da će preduzeti u roku od narednih 60 dana.

Partner AC Fooda jedan je od vodećih proizvođača u Maleziji kao vodećoj zemlji u halal industriji sa izuzetno tehnološki naprednim znanjima koje planira implementirati u BiH. Drugi ugovor vrijedan 5 mil USD potpisali su kompanija iz BiH ESOF iz Donjeg Vakufa i malezijska kompanija Marry Brown. Kompanija ESOF bavi se proizvodnjom, otkupom i distribucijom ekološki održive organske hrane.

Ugovorom je previđena saradnja dva subjekta na polju fast food restorana što između ostalog podrazumijeva distribuciju, prodaju i usluge širokog asortimana hrane i pića pod imenom Marrybrown.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se