+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Mazaya Consulting Engineers iz UAE želi graditi bihaćki aerodrom

Datum objave: 27.09.2019 12:15

Mazaya Consulting Engineers iz UAE želi graditi bihaćki aerodrom

Predstavnici kompanije Mazaya Consulting Engineers iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u srijedu, 25. septembra, su svoj projekat Aerodroma u Bihaću predstavili vlastima Unsko-sanskog kantona. Godinu dana radili su na studiji potencijala ovog aerodroma, a iako idejno rješenje projekta već postoji, oni su prezentovali i vlastito.

Tri su moguće varijante finansiranja projekta. Prva od njih je projekat javno-privatnog partnerstva, druga zajednički poduhvat sa Javnim preduzećem Aerodrom Bihać a treća privatizacija aerodroma u cjelosti. Kako je nakon sastanka izjavio premijer ovog kantona Mustafa Ružnić, aerodrom Golubić samo je jedan od projekata za koje je ova kompanija zainteresovanova, a u Unsko-sanski kanton spremni su uložiti 500 mil EUR. U toku svog boravka u BiH obići će stoga i druge općine USK. Kako su istakli prestavnici kompanije, Unsko-sanski kanton su izabrali iz dva razloga.

– Sa jedne strane ovdje ima puno potencijala i prirodnih ljepota a sa druge veoma je slaba povezanost ovog dijela države sa ostatkom države i svijeta – kazao je Saeed Matar Al Romaithi, direktor grupacije Mazaya consulting engineers.

Podsjetimo, potrebna sredstva za izgradnju aerodroma Golubić su 100 mil KM a do sada je prikupljeno 8 miliona, tako da vlasti nastavljaju razgovore sa svim potencijalnim investitorima.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se