+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Objavljen poziv: Za podršku primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji 1,7 mil. KM

Datum objave: 04.02.2019 13:48

Objavljen poziv: Za podršku primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji 1,7 mil. KM

Projekat EU4Business je objavio javni poziv koji se odnosi na mjeru podrške poljoprivrednim gazdinstvima koji se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom.

Cilj javnog poziva je modernizacija proizvodnje i jačanje konkurentnosti kroz uvođenje novih tehnologija i inovacija u proces primarne proizvodnje, povećanje produktivnosti poljoprivrednih gazdinstava, povećanje kvaliteta proizvoda, higijene i bezbjednosti hrane, uvođenje dobrih praksi u upravljanju prirodnim resursima i zaštita okoliša te otvaranje novih tržišnih mogućnosti. Na javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške poljoprivrednim gazdinstvima mogu učestvovati fizička lica, obrti/preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se bave primarnom proizvodnjom u pod-sektorima uzgoj voća, uzgoj povrća, uzgoj vinove loze, proizvodnja mesa, proizvodnja mlijeka, uzgoj žitarica i uljarica. U okviru ovog javnog poziva finansiraće se isključivo projekti koji će se izvoditi na teritoriji BiH.

Ukupna sredstva za finansiranje podrške poljoprivrednim gazdinstvima (primarna poljoprivredna proizvodnja) iznose do 1,750,000 KM. Bespovratna sredstva po jednoj prijavi mogu iznositi od 97,000 KM do maksimalno 195,000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 40% ukupnog iznosa predložene investicije (40% sufinansiranje podnosioca prijave i 60% sufinansiranje kroz mjeru podrške). Sufinansiranje mora biti novčano te se učešće neke druge vrste neće uzimati u obzir.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 27. mart 2019. godine do 17:00 sati.

Sve informacije o načinu provedbe, kriterijima, zahtjevima, rokovima i načinu prijave možete naći pod sljedećim linkovima:

Javni poziv za podršku poljoprivrednim gazdinstvima 

Prilog 1:  Obrazac za prijavu na javni poziv

Prilog 2: Obrazac poslovnog plana

Prilog 2.a: Poslovni plan za mjeru podrške poljoprivrednim gazdinstvima

Prilog 3: Pismo namjere za sufinansiranje projekta

Prilog 4: Lista za provjeru dostavljene dokumentacije

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se