+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Održan sastanak Grupacije šumarstva, drvoprerade, papirne i grafičke industrije Privredne komore USK

Datum objave: 24.01.2020 13:25

Održan sastanak Grupacije šumarstva, drvoprerade, papirne i grafičke industrije Privredne komore USK

Grupacija šumarstva, drvoprerade, papirne i grafičke industrije, koja djeluje u sklopu Privredne komore USK, a čine je najznačajnije firme iz ovog sektora, održala je svoj prvi ovogodišnji radni sastanak. Na dnevnom redu, kao jedna od najznačajnijih aktivnosti, našla se prezentacija raspodjele sirovine za 2020. godinu, koju su prezentirali direktor JP ŠPD Unsko-sanske šume i njegovi suradnici.

Pored ovog, prisutni su mogli čuti niz bitnih infomracija koje su se odnosile na poboljšanje poslovanja US Šuma, među kojima svakako treba istaknuti uvođenje mašinske sječe i računalni program za praćenje svih značajnih aktivnosti oko isporuke sirovine.

Prisutni članovi Grupacije pohvalno su govorili o radu rukovodstva, te isporuci sirovine za 2019. godinu. Ono što je još istaknuto u diskusiji bila je mogućnost ravnomjerne raspodjele sirovine po svim odjelima, te zajedničko praćenje cijena na svjetskom tržištu i mogućnost eventualne korekcije cijena sirovine tokom ugovornog perioda.

O svim ovim, ali i drugim pitanjima bitnima za obje strane razgovarat će se u prvoj polovici aprila, kad je zakazan sljedeći sastanak.

Na kraju, za novog predsjednika izabran je direktor US Šuma, g. Šerif Kaljiković, koji se zahvalio na ovom povjerenju i obećao aktivan i plodan rad ove Grupacije.

Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se