+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Održan sastanak o izradi teksta Prednacrta Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture u F BiH

Datum objave: 25.04.2019 14:50

Održan sastanak o izradi teksta Prednacrta Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture u F BiH

Jučer je u Muzeju Prvog zajedanja AVNOJ-a u Bihaću, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta organizovalo je kosultativni sastanak o izradi teksta Prednacrta Zakona o unapređenju poduzetničke infrastrukture u Federaciji BiH. Na sastanku su također učestvovali i predstavnici Privredne komore USK koji su dali svoj doprinos u ovoj raspravi.

U radnom dijelu sastanka prof. dr. Bahrija Umihanić angažovan kao konsultant u ovom projektu, detaljno je prezentirao sve korake u izradi Zakona te na osnovu studija, vodiča, razvojnih planova i ostale dokumentacione osnove predstavio saznanja do kojih je došao i dileme na koje je naišao tokom provođenja aktivnosti na prikupljanju informacija vezanih za poslovne zone i subjekte poduzetničke infrastrukture od definisanja do finansijskog aspekta.

Tokom sastanka vođena je konstruktivna diskusija o subjektima poduzetničke infrastrukture posebno o poslovnim zonama. Učesnicima sastanka podijeljeni su upitnici o stavovima vezanim za poduzetničku infrastrukturu, a rezultati analize prikupljenih odgovora iz Upitnika trebali bi poslužiti u izradi kvalitetnijeg rješenja teksta Prednacrta Zakona o poduzetničkoj infrastrukturi.

Cilj sastanka je bio dobivanje povratnih informacija i stavova svih relevantnih aktera iz oblasti poduzetničke infrastrukture koji će se razmatrati prilikom izrade prednacrta Zakona čije bi usvajanje i primjena doprinijela uređenju predmetne oblasti, a time i razvoju privrede.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se