+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Počinje izrada Akcijskog plana za razvoj MSP sektora u FBiH

Datum objave: 28.02.2019 10:40

Počinje izrada Akcijskog plana za razvoj MSP sektora u FBiH

Vlada Federacije BiH je nakon usvajanja informacije o potrebi izrade Akcijskog plana za razvoj malog i srednjeg poduzetništva (MSP) Federacije BiH, zadužila Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta da, u suradnji s nositeljima programiranja razvoja malog gospodarstva, izradi ovaj dokument kojim bi bilo obuhvaćeno razdoblje 2019-2020. godina.

Akcijski plan je, kako je ocijenjeno u srijedu na sjednici Vlade FBiH u Mostaru, neophodan kao osnova za izradu programa poticaja, planskih dokumenata za realizaciju IPA programiranja i ostalih planskih dokumenata. Naime, trenutno nema strategije koja tretira razvoj malog gospodarstva na državnoj razini, što je dodatni argument za izradu ovog jedinog planskog dokumenta kojim će biti definirani pravci razvoja sektora MSP-a u Federaciji BiH.

Kako je u pripremi izrada Strategije razvoja Federacije BiH za razdoblje 2021-2027. godina, Akcijskim planom za razvoj malog i srednjeg poduzetništva biće premošteno razdoblje do početka realizacije strategije, odnosno 2019. i 2020. godina, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se