+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Edukacije   

Poziv na obuku „Kako upravljati tržišnom inteligencijom“

Datum objave: 09.11.2018 14:06

Poziv na obuku „Kako upravljati tržišnom inteligencijom“

Pozivamo Vas da uzmete učešće u obuci koju organizira UNDP BiH pod nazivom „Kako upravljati tržišnom inteligencijom“.  Poziv je otvoren za predstavnike privrednih subjekata koji su u svom radu zaduženi za strateško planiranje, marketing, prodaju i sl., a osim privrednih subjekata trening je otvoren i za predstavnike razvojnih agencija, te predstavnike JLS (LER, privreda, investicije... )

Obuka će se realizovati u Bihaću, Hotel Emporium u ulici Dr. Irfana Ljubijankića 90, kroz dvije dvodnevne radionice. Prva radionica je planirana za 13. i 14.11.2018. godine, sa početkom u 9:00, a druga 28. i 29. 11. 2018 također sa početkom u 09:00.

Vlada Švicarske pokrenula je 2016. godine Projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG). Projekat je dio Programa saradnje Švicarske u BiH, u domenu Lokalne uprave i općinskih usluga, a realizira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH).

Cilj MEG projekta koji se implementira na području Vaše jedinice lokalne samouprave (JLS) je poboljšanje općinskog sistema upravljanja razvojem, te usluga u okolišnim i ekonomskim sektorima.

Jedan od opštih zadataka MEG projekta je unapređenje poslovnog okruženja na nivou JLS čime bi se stvorili preduslovi za unapređenje konkurentnosti privrednih subjekata registrovanih na području MEG partnerskih JLS što bi rezultiralo kreiranjem novih radnih mjesta i ekonomskim razvoj zajednice. S tim u vezi, MEG projekat je, razvio adekvatnu obuku u upravljanju tržišnom inteligencijom s ciljem unapređenja kapaciteta prije svega privrednih subjekata registrovanih na području MEG partnerskih JLS, ali i ostalih aktera u ekonomskom životu JLS (lokalne i regionalne razvojne agencije, poslovna udruženja, asocijacije, nadležna jedinica/odjeljenje JLS kao što su jedinice/odjeljenja za LER, odjeljenje za privredu, odjeljenje za strateško planiranje i sl.).

Osim teoretskih znanja, kroz ovu obuku polaznicima će biti prenesene najbolje prakse i iskustva iz domaće i međunarodne poslovne prakse a koje će im omogućiti da dobiju nove ideje o načinima korištenja strateških marketinških alata kako bi spremno dočekali i odgovorili na promjene tržišta, unaprijedili svoje poslovanje te kreirali lojalne korisnike svojih proizvoda/usluga. 

Molimo Vas da učešće potvrdite najkasnije do petka, 9. novembra do 14:00 sati na email arijana.drinic@undp.org

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se