+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Poziv na predavanje i radionicu "Diverzifikacija proizvodnje jagodastog voća, sa fokusom na savremenu proizvodnju visokožbunaste borovnice"

Datum objave: 08.11.2018 09:20

Poziv na predavanje i radionicu

Projekat USAID/Sweden FARMA II u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Savezom proizvođača jagodičastog voća u BiH Vas poziva na predavanja i radionicu na temu diverzifikacija proizvodnje jagodastog voća, sa fokusom na savremenu proizvodnju visokožbunaste borovnice.

Predavač je stručnjak sa Poljoprivrednog instituta iz Čačka, dr Aleksandar Leposavić. Predavanje će se održati kako slijedi:

12.11.2018. godine (ponedeljak)

u prostorijama Privredne komore USK (Trg Maršala Tita b.b.) sa početkom u 12:00h

Pored dr Leposavića, u uvodnom dijelu, kraća prezentacija o stanju proizvodnje, problemima, preporukama i perspektivama trenutne proizvodnje jagodastog voća u regiji biće predstavljena od strane lokalnog savjetodavca (mr. Senad Osmanagić). Nakon predavanja planirana je i radionica/edukacija na terenu u nekom od obližnjih zasada američke, visokožbunaste borovnice.

Ovaj događaj je prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup, i plasman borovnice, ali i ostalog jagodastog voća upoznaju sa aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji borovnice. Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodastog voća u proteklim godinama, kao i sve većim zahtjevima i mogućnostima u proizvodnji i izvozu borovnice kada je BiH u pitanju, dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura. Upravo zbog svega navedenog, cilj edukacije i radionica je da okupi ključne aktere u proizvodnji, otkupu i plasmanu borovnice u BiH, prenesu nova znanja i šanse neophodne za dalji rad na jačanju, razvoju i boljem pozicioniranju proizvodnje jagodastog voća u BiH.

Za sve dodatne informacije obratite se na kontakt u nastavku:

Velibor Trifković Fruit & Vegetable Sector Lead

USAID/Sweden FARMA II Project Implemented by Cardno Emerging Markets USA, Ltd.

Tel: +387 33 295 329 Fax: +387 33 295 319

e-mail: velibor.trifkovic@farmabih.ba

Address: Fra Anđela Zvizdovića 1, B tower/18 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se