+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Edukacije   

Poziv na seminar „Arbitražno rješavanje sporova (Pravni izazovi arbitraže, postupci i benefiti)“

Datum objave: 18.01.2019 12:28

Poziv na seminar „Arbitražno rješavanje sporova (Pravni izazovi arbitraže, postupci i benefiti)“

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Privrednom komorom Zeničko-dobojskog kantona organizira seminar na temu „Arbitražno rješavanje sporova (Pravni izazovi arbitraže, postupci i benefiti)“, s ciljem upoznavanja privrednih subjekata s arbitražnim načinom rješavanja sporova – sigurnom, brzom, efektivnom i efikasnom alternativnom metodom rješavanja sporova.

Seminar će se održati 29.01.2019. godine s početkom u 11:00 sati u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona (Mehmedalije Tarabara 15, Zenica 72000) Predavač na seminaru će biti dr. sci. Almir Gagula.

Seminar je namijenjen svima koji u cilju prodaje, kupovine, razvoja poslovnih odnosa, pregovaraju i sklapaju ugovore s drugim pravnim ili fizičkim osobama, kojima između ostalih reguliraju i moguće načine rješavanja eventualnih sporova proizašlih iz ili temeljem zaključenih ugovora. Na seminaru naglasak će biti na arbitražnim klauzulama i prednostima arbitražnog postupka, odnosno kako se pripremiti na vrijeme za rješavanje eventualnog spora (primjenjivo materijalno i procesno pravo, arbitar/ri koji će rješavati o eventualnom sporu, jezik arbitraže, itd.).

Također, učesnici seminara će imati mogućnost upoznavanja s vrstama arbitraže s posebnim osvrtom na institucionalnu arbitražu – njenim prednostima u odnosu na sudsko rješavanje sporova i ad hoc arbitražu. Učešće na seminaru je besplatno za sve učesnike koji blagovremeno dostave popunjen prijavni obrazac (prilog) na e-mail adresu seid.hadzibajric@komorabih.ba

Krajnji rok za dostavljanje prijava je petak, 25.01.2019. godine do 12:00 sati. Sve dodatne informacije u vezi sa seminarom možete dobiti pozivom na broj telefona +387 33 566 206. Kontakt osoba je gospodin Seid Hadžibajrić, Sektor za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH.

Poziv
Program
Prijava

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se