+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Poziv za učešće na 17. Međunarodnom sajmu turizma i ekologije "LIST" 2019

Datum objave: 22.04.2019 14:40

Poziv za učešće na  17. Međunarodnom sajmu turizma i ekologije

Pozivamo članice iz sektora turizma da zajedno s Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona uzmu učešće na 17. Međunarodnom sajmu turizma i ekologije "LIST" 2019.

Sajam će se održati u terminu od 09. - 11. maja 2019, a u saradnji sa Općinom Lukavac i Turističkom zajednicom TK, a uz podršku Vlade TK i Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Od 2017. godine Sajmu turizma je dodana i komponenta ekologije što je svakako doprinijelo zanimanju različitih subjekata koji se bave pitanjem okoliša, te kompanija koje se bave novim tehnologijama i proizvodnjom uređaja za prečišćavanje.

Međunarodni sajam turizma i ekologije "LIST 2019" Lukavac će i ove godine biti organizovan na prostoru kulturnog i sportsko rekreacionog središta grada Lukavca na zatvorenom izložbenom prostoru od cca 2.500 m2 te na oko 2.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

Sajam se održava u dvije hale, prostoru Centra za kulturu te vanjskom izložbenom prostoru. U hali A predstavit će se vinarije, hoteli i moteli, privredne komore, turističke zajednice i agencije, ambasade i ministarststva. U hali B posjetiocima će biti prezenitrana prerada i recikliranje otpada; izložba eko društava i organizacija; suveniri i proizvodi kućne radinosti; kulturni i sportski sadržaji; tekstil, koža i proizvodi od kože; proizvodnja hrane i pića; proizvodnja organske hrane te tradicionalni narodni običaji i drugo.

U sklopu sajma, 9. maja će se održati Festival hrane i pića Bosanska SOFRA, 10. maja Regionalno takmičenje turističko-ugostiteljskih škola, te 11. maja sajamska kotlićijada.

Molimo Vas da nam do petka, 03.05.2019.godine, javite ukoliko ste zainteresovani za učešće na sajmu, telefonski na 037 316 357 ili e-mailom: pkusk@bih.net.ba

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se