+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Predsjednik Privredne komore USK u radnoj posjeti premijeru Unsko-sanskog kantona

Datum objave: 09.04.2019 09:15

Predsjednik Privredne komore USK u radnoj posjeti premijeru Unsko-sanskog kantona

Predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Enes Ružnić boravio je u radnoj posjeti premijeru Unsko-sanskog kantona Mustafi Ružniću u Vladi USK. Pored razmjene aktualnih informacija iz privrede Unsko-sanskog kantona, predsjednik je premijera upoznao o svim važnijim aktivnostima koje Komora provodi, a koje imaju doticaja sa Vladom USK.

Jedna od tema razgovora je bila i organizacija  17. Međunarodnog sajma ekologije - EKOBIS 2019. koji će se održati od 12-15.09.2019. godine. Premijer je usmeno potvdio namjeru Vlade USK da i ove godine bude generalni pokrovitelj, te je najavio jači i konkretniji nastup Vlade sa resornim ministarstvima. Stavio je na raspolaganje kapacitete Ministarstva privrede USK, te Ministarstva građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša USK za organizaciju i realizaciju ovogodišnjeg sajma. U sklopu ove teme također se razgovaralo o zajedničkim aktivnostima na obezbjeđenju regije partnera.

Što se tiče ostalih aktivnosti Komore, razgovaralo se o organizaciji konferencije Diaspora invest u suradnji sa USAID-om, u Bihaću krajem mjeseca jula, organizaciji edukacije članova uprava poduzeća sa učešćem državnog kapitala, te poslovnih susreta u suradnji sa RA USK, u Privrednoj komori Kocaeli u Turskoj.

Svim aktivnostima Komore premijer je dao punu podršku, te je najavljena aktivnija i jača suradnja u narednom periodu.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se