+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Predsjednik Privredne komore USK u radnoj posjeti Vanjskotrgovinskoj / Spoljnotrgovinskoj komori BiH

Datum objave: 15.04.2019 13:13

Predsjednik Privredne komore USK u radnoj posjeti Vanjskotrgovinskoj / Spoljnotrgovinskoj komori BiH

Predsjednik Privredne komore USK, Enes Ružnić, je boravio u posjeti Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori BiH, prilikom koje je obavljen razgovor sa generalnim sekretarom Nihadom Bajramovićem.

Generalni sekretar je predsjednika upoznao sa aktualnim dešavanjima u VTK BiH. Obzirom da je ATA karnet bila jedna od tema razgovora, predsjednik Ružnić je izrazio žaljenje što ova usluga još uvijek nije dostupna korisnicima na području USK, te je još jednom naglasio potrebu i izrazio spremnost da tu ovlast preuzme i provodi Privredna komora USK.

Jedna od aktualnih tema bila je i nadolazeći 17. Međunarodni sajam ekologije – EKOBIS 2019. Predsjednik Ružnić je upoznao generalnog sekretara o do sada provedenim aktivnostima i zahvalio VTK BiH na pomoći u realizaciji proteklih sajmova. Generalni sekretar je istaknuo da je i ove godine podrška neupitna i u tom smislu VTK BiH će u sklopu pratećih sadržaja organizirati prezentaciju vezanu za digitalizaciju društva, posebno onog dijela koji se tiče zaštite okoline i ekologije.

Ovom prilikom predsjednik Ružnić je generalnom sekretaru Bajramoviću uručio Posebno priznanje za doprinis u organizaciji Međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se