+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Predsjednik Privredne komore USK u radnoj posjeti Gradu Cazinu

Datum objave: 27.12.2019 12:00

Predsjednik Privredne komore USK u radnoj posjeti Gradu Cazinu

U sklopu redovnih aktivnosti predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić, sa saradnicima boravio je u radnoj posjeti Gradu Cazinu. Tom prilikom posjećeno je nekoliko privrednih subjekata koji se bave različitim djelatnostima.

U razgovoru sa menadžmentom tih firmi iskristalisale su se neke teme i problemi koje znatno otežavaju funkcioniranju istih. Na prvom mjestu je svakako ATA karnet, koji se ne izdaje na području USK, te je za isti neophodno putovati u Banja Luku ili Sarajevo. Predsjednik Ružnić je istakao da se provode intenzivne aktivnost na dodjeli ovog ovlaštenja Privredne komore USK od stane VTK BiH, te nadu da će se ovaj problem ubrzo rješiti. Pored toga bilo je govora o detašmanima, te o informacijama o tačnom postupku privremenog upućivanja na rad (montaže) uposlenika ovih firmi u određene zemlje EU.

Nakon obilaska privrednih subjekata održan je sastanak i u gradskoj upravi gdje je predsjednika Ružnića primio gradonačelnik Ogrešević sa saradnicima.Teme o kojima se razgovaralo su zajednički interesi obje strane, a tiču se loše postojeće zakonske legistlative u pojedinim područima, promocije poslovnih zona,te eventualnih zajedničkih projekata u narednom periodu.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se