+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Privredna komora Unsko-sanskog kantona na 17. Međunarodnom sajmu turizma i ekologije "List"

Datum objave: 10.05.2019 11:22

Privredna komora Unsko-sanskog kantona na 17. Međunarodnom sajmu turizma i ekologije

Međunarodni sajam turizma i ekologije List jučer je otvoren u Lukavcu, a na svom 17. izdanju okupio je 162 izlagača iz 11 zemalja svijeta.

Privredna komora USK  na sajmu učestvuje zajednički sa svojim članicama: JP Nacionalni Park Una, Turistički klaster Unasana, Seosko domaćinstvo Čardaklije, Opal commerce, Kostel commerce - Hotel Kostelski buk, Hotel Paviljon i Ljekovito bilje "Orhideja".

Pored promocije turističkih potencijala Bosne i Hercegovine i zemalja regiona u okviru trodnevnog sajma List bit će predstavljeno i stanje u oblasti ekologije, kao i načini za njegovo unapređenje.

"Ponosni smo što smo ove godine uspjeli dovesti 162 izlagača iz 11 zemalja, a smatramo da je ovaj sajam izuzetno važan za Lukavac, Tuzlanski kanton i BiH. Da nije tako, ne bismo uspjeli ovu manifestaiju držati na ovako visokom nivou. Drago mi je i izuzetno smo ponosni kada ljudi govore o kvalitetu ovog sajma", rekao je direktor lukavačkog sajma List Izet Nuhanović.

Učesnici navode da je izuzetno korisno da se ovakav sajam održava u Lukavcu koji predstavlja jednu od najzagađenijih sredina u BiH. Na taj način se, kako navode, doprinosi razvijanju svijesti građana i vlasnika velikih industrijskih postrojenja.

"Organizacijom sajma činimo napor kako bi se promijenilo stanje svih građana te na takav način Lukavac, Tuzlanski kanton i BiH u cijelosti postali zdravije okruženje za život", naveo je Nuhanović.

List se realizira na zoni kulturnog i sportsko-rekreacionog središta Lukavca površine od 4.500 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog prostora.Ove godine ga obogaćuje i raznolik prateći program kao što su takmičenja turističko-ugostiteljskih škola, okrugli stolovi i prezentacije, a svi gosti će imati priliku uživati i u igranju golfa.

Sajam se održava do subote, 11.05.2019. godine.

Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se