+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Privredna komora USK i Razvojna agencija USK potpisale Sporazum o suradnji

Datum objave: 07.02.2019 15:04

Privredna komora USK i Razvojna agencija USK potpisale Sporazum o suradnji

Privredna komora USK i Razvojna agencija USK su danas potpisale Sporazum o suradnji. Sporazum je potpisan u okviru projekta Evropske poduzetničke mreže.

Radi se o projektu Evropske unije, koji je namijenjen malim i srednjim poduzećima, kao podrška i servis u internacionalizaciji njihovog poslovanja. Evropsku poduzetničku mrežu čini preko 600 partnerskih organizacija i institucija, uključujući komore, agencije za razvoj, institute, tehnološke centre, istraživačke centre i univerzitete. Mreža je aktivna u preko 60 zemalja svijeta, uključujući sve zemlje Evropske unije, i to kroz više od stotinu konzorcija, te povezuje preko 4.000 eksperata iz oblasti poduzetništva i transfera tehnologije s ciljem promocije konkurentnosti i inovacija na lokalnom i evropskom nivou.

Privredna komora USK i Razvojna agencija USK će  svoje aktivnosti prvenstveno usmjeriti na: razvoj partnerskih odnosa, zajedničku organizaciju događaja na lokalnom i regionalnom nivou, organizaciju stručnih sastanaka, sajmova i info dana, individualno poslovno i stručno savjetovanje firmi u oblasti malog i srednjeg poduzetništva, edukaciju privrednika i dr.

 

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se