+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Privredna komora USK na 12. Međunarodnom Božićnom sajmu u Otočcu

Datum objave: 17.12.2018 08:42

Privredna komora USK na 12. Međunarodnom Božićnom sajmu u Otočcu

Dvanaesti međunarodni Božićni sajam u okviru manifestacije Advent u Otočcu održao se proteklog vikenda u Otočcu.

Na sajmu su nastupile i članice Privredne komore USK: JP Nacionalni park “Una”, „Magich Touch“ Cazin, Ljekovito bilje “Bulić” Bihać, te Suveniri Bilić Bihać. Sajam su također posjetili i predstavnici Privredne komore USK na čelu sa predsjednikom Enesom Ružnićem.

Sajam je imao međunarodni karakter, a u dva cijela dana trajanja posjetilo ga je više od 1000 posjetitelja koji su i ove godine imali priliku uživati u širokoj ponudi tradicionalnih proizvoda i rukotvorina poput lokalnih delicija, božićnih ukrasa, nakita i prigodnih suvenira. Sajam se odvijao u veselom prazničnom raspoloženju, a organizatori su pripremili i bogati kulturno-zabavni program.

Na svečanom otvorenju sajma pozdravne govore je prva održala direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Otočac Mladenka Orešković, zahvalivši svim izlagačima što su se odazvali ovom sajmu. Zahvalila je i posjetiteljima i dragim gostima, ističući da je ove godine napravljen iskorak i sajmovanje vraćeno na gradski trg pod šatorom. Predsjednik Županijske komore Otočac Joso Brajković je naglasio tradicionalnost ovog sajma, započetog pred 12 godina, istakavši ciljeve koji su se kanili postići i postižu adventskim sajmovanjem, odnosno da je Otočac već davno stavljen na kartu hrvatskih mjesta koja su među prvima organizirala ovakvo što. Zamjenik gradonačelnika Nenad Janković je zahvalio svima na trudu da se sajam organizira, odnosno na ustrajnosti u organizaciji adventskog sajmovanja, istakavši turističke rezultate Otočca i Gacke u proteklom razdoblju te je otvorio sajam.

Nakon otvaranja sajma predsjednik Ružnić je održao radni sastanak sa predsjednikom ŽK Otočac Josom Brajkovićem. Teme sastanka su bile nastavak suradnje dviju partnerskih komora sa posebnim naglaskom na 17. Međunarodni sajam ekologije - EKOBIS 2019.
HGK ŽK Otočac će u suradnji sa poglavarima Ličko-senjske županije razmotriti mogućnost da županija bude regija partner na nadolazećem sajmu.

 

Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se