+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Privredna komora USK na završnoj konferenciji projekta "Novo upravljanje tržištem rada u saradnji sa visokim obrazovanjem u dunavskom području"

Datum objave: 17.05.2019 14:49

Privredna komora USK na završnoj konferenciji projekta

Grad Zagreb je u protekla dva dana bio domaćin završne konferencije projekta „Novo upravljanje tržištem rada u saradnji sa visokim obrazovanjem u dunavskom području“.

Implementator ovog projekta na našem području bila je Razvojna agencija USK, a projekat je za ciljeve imao uvođenje dualnog obrazovanja u visoko obrazovanje, te uvezivanje predstavnika državnih institucija nadležnih za obrazovanje, univerziteta i predstavnika privrednog sektora sa ciljem unaprjeđenja tržišta rada, izrade profesionalno orijentiranih studijskih programa, kao i izmjene zakonske legistlative u oblasti visokog obrazovanja sa ciljem stvaranja pretpostavki za uvođenje dualnog obrazovanja.

U navedenom projektu partner Razvojne agencije USK bila je i Privredna komora USK, koju je na konferenciji predstavljao predsjednik Enes Ružnić. On je u ime poslovne zajednice Unsko-sanskog kantona potpisao i Dunavsku povelju, koja je iskaz želje svih učesnika iz 9 zemalja, za realizaciju zacrtanih ciljeva. Pored direktora RAUSK-a i predsjednika PK USK povelju su potpisali i predstavnici Vlade i Skupštine USK.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se