+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Privredna komora USK sa Gradom Bihaćem u posjeti Novom mestu

Datum objave: 17.10.2019 14:10

Privredna komora USK sa Gradom Bihaćem u posjeti Novom mestu

Privredna delegacija iz Bihaća boravila je u posjeti partnerskom gradu Novo mesto u Sloveniji. Delegaciju su činili pomoćnici gradonačelnika Grada Bihaća iz Službe za lokalni ekonomski Nijaz Lipovača i Službe za komunalne djelatnosti, vode i zaštitu okoliša Jasmin Stambolija, predsjednik Savjeta za ekonomski razvoj Grada Bihaća Smail Nuhić, predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Enes Ružnić i direktor Bihaćke pivovare dd Edin Ibrahimpašić.

Delegaciju je primio podžupan Boštjan Grobler, kojem su se pridružili  direktor Gospodarske zbornice Dolenjska in Bela Krajina Tomaž Kordiš, direktor Razvojnog centra Novo mesto Franci Bratkovič i pročelnik Ureda za prostorno planiranje i razvoj gradske općine Novo mesto dr. Iztok Kovačić.

Na sastanku, koji je inicirao Grad Bihać, predstavljena je ekonomija ova dva grada, te regije, kompanije, poticajne mjere za privredu i upravljanje poslovnim zonama, struktura stanovništva i ostali privredni pokazatelji.

Učesnici su uporedili karakteristike dvaju partnerskih gradova, razmijenili informacije, prakse i iskustva u području poslovanja i poduzetništva. Na kraju sastanka je istaknuto da su mnoge teme ostale otvorene za buduće sastanke. U cilju daljnjeg povezivanja u mnogim oblastima, domaćini su pozvani na sastanak u Bihać. Sastanak je zaključen sa obostranom željom za nastavkom suradnje i održavanjem kontakata s ciljem provođenja zajedničkih projekata koji bi bili korisni za oba partnerska grada.

Sljedeći sastanak zakazan je za juni iduće godinu sklopu EU projekta - Turizam pratnerskih mjesta - Twinning tourism (CUT) u Bihaću.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se