+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Produžen rok za grant sredstava iz Challenge fonda

Datum objave: 20.03.2020 13:15

Produžen rok za grant sredstava iz Challenge fonda

Uvažavajući vanredne okolnosti izazvane pandemijom virusa COVID-19, kao i veći broj zahtjeva privrednih subjekata, SERDA obavještava potencijalne aplikante da je rok za prijavu na 5. javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda, produžen do 15. aprila 2020. godine do 16:00 sati.

Ovim putem pozivaju sve potencijalne aplikante da svoje aplikacije podnesu isključivo u elektronskoj formi na web sajtu www.c2c.ba u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Vodič/Smjernice za aplikante.

Poziv je otvoren za registrovane privredne subjekte iz Bosne i Hercegovine i Švedske koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do povećanja konkurentnosti, smanjenja nezaposlenosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za start-up firme iznosi 10.000,00 EUR, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000,00 EUR, s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće u iznosu od minimalno 50%.

Grant sredstva obezbijeđena su kroz „Challenge to Change" – C2C projekt koji provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Razvojna agencija RS, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske u BiH. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se