+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Stižu povoljni krediti za privrednike u FBiH - Razvojna banka i Zavod za zapošljavanje potpisali ugovor o finansiranju zapošljavanja

Datum objave: 27.12.2019 09:54

Stižu povoljni krediti za privrednike u FBiH - Razvojna banka i Zavod za zapošljavanje potpisali ugovor o finansiranju zapošljavanja

Razvojna banka FBiH i Federalni zavod za zapošljavanje potpisali su danas, 18. decembra, u Sarajevu ugovor o realizaciji projekta Vlade FBiH o finansiranju dvije kreditne linije, poticaj zapošljavanja i samozapošljavanja te održivost zaposlenosti.

Vršilac dužnosti direktora Razvojne banke FBiH Semir Fejzić kazao je da će nuditi kredite po vrlo povoljnim uslovima, od 2 do 2,5% kamata, po izuzetno prihvatljivim rokovima otplate, na pet i sedam godina. Fejzić ističe da su određeni gornji i donji limiti kredita te da je naknada za njegovu obradu vrlo mala. Također, izrazio je nadu da će sredstvima koja se deponuju iz Zavoda za zapošljavanje FBiH na račun Razvojne bake, zajedno postići ciljeve koji je pred njih stavila Vlada FBiH. Fejzić je naglasio da je činom potpisivanja ugovor postao operativan te da će već od Nove godine, pravni i fizički subjekti moći podnijeti zahtjev za kredit.

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar podsjetila je da su i prije imali ugovor s Razvojnom bankom FBiH, ali da su tek potpisani ugovor unaprijedili, prilagodili tržištu rada te ga učinili konkurentnim za poslodavce koji žele zaposliti radnika ili koji imaju potrebu zadržati radnika. Istakla je su te dvije institucije pripremile kvalitetan ugovor kojim su omogućili da iz njihovih deponiranih sredstava plasiraju kredite za povećanje zapošljavanja u FBiH. Izrazila je zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora, naglasivši potrebu da se postojeći ugovor učini boljim i kvalitetnijim.

 

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se