+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Sajmovi   

U Gradačcu otvoren 46. Sajam šljive

Datum objave: 29.08.2019 14:19

U Gradačcu otvoren 46. Sajam šljive

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske i dugogodišnji prijatelj Gradačca, premije TK Denijal Tulumović i Krunoslav Karalić izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i zamjenik ministrice poljopvrede Marije Vučković zajedničkim presjecanjem vrpce svečano su otvorili 46. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu.

Na sajmu koji će trajati četiri dana svoje će proizvode i usluge prezentovat oko 310 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i Evropske unije.Ovo je 24. sajam koji se održava u kontinuitetu od 1996. godine do danas, a osnovan je 1969. godine pod nazivom “Dan šljive” i najstarija je specijalizovana privredna manifestacija u Bosni i Hercegovini.

Na Sajmu šljive posjetioci će imati priliku da vide prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Pored toga će se na sajmu održati i tradicionalno stručno-naučno savjetovanje za poljoprivrednike, kao i niz predavanja i prezentacija naučnih radova u oblasti šljivarstva, poljoprivredne proizvodnje i biznisa.

Sajam su posjetili i predstavnici Privredne komore USK na čelu sa predsjednikom Ružnićem. Sajam završava u subotu, 31.08.2019. godine.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se