+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

U martu sanacija najgore dionice na putu Sarajevo - Bihać

Datum objave: 09.01.2020 09:38

U martu sanacija najgore dionice na putu Sarajevo - Bihać

Radnici firme "Euro-Asfalt" za manje od tri mjeseca počet će sanaciju dionice puta od Donjeg Vakufa do Jajca, jednog od najgorih dijelova magistrale od Sarajeva do Bihaća. Kako nam je potvrđeno u preduzeću "Ceste Federacije BiH", koje u rekonstrukciju ulaže 7.000.000 maraka, bit će sanirana i dva tunela. Nijaz Hadžikadunić iz "Cesta FBiH" kazao je za "Dnevni avaz“ da će biti rekonstruiran tunel Skela na južnom ulazu u Jajce, koji je dugačak oko 100 metara. "Taj tunel dobit će potrebni saobraćajni profil, visina će mu biti 4,2 metra, a bit će i širi da se vozila mogu normalno mimoilaziti.

Osim toga, s obje strane tunela bit će ispravljene krivine, po kilometar ispred i iza tunela. Bit će napravljena i pješačka staza", kazao je Hadžikadunić. Prema njegovim riječima, u okviru sanacije puta novac će biti uložen i u obnovu tunela u naselju Vinac, gdje će biti urađena hidroizolacija i novi asfalt. Osim toga, kroz Vinac će biti sagrađena i tri kilometra pješačke staze. Budući da mnogi strahuju zbog sanacije ove dionice te da slute da će se ponoviti scenarij s Vranduka, iz „Cesta“ uvjeravaju da se to neće desiti. "Što se tiče alternativnih pravaca, budući da je tunel Skela kratak, u dnevnom terminu saobraćaj će se odvijati naizmjenično kroz tunel regulirano semaforom. Također, postoji i alternativni put.

Što se tunela Vinac tiče, postoji lokalna saobraćajnica kao alternativni pravac", naglasio je Hadžikadunić. Dodao je da će se moći ići i preko Vlašića, na način da oni koji idu u Banju Luku idu na Skender-Vakuf, a oni koji idu za Bihać, mogu preko Dobretića u Jajce i dalje. U okviru sanacije, tvrdi Hadžikadunić, u dijelu Babinog Potoka radit će se na četiri lokacije. Bit će sanirano oko dva kilometra postojeće ceste.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se