+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

U okviru 9. međunarodnog sajma ENERGA 2019 održani poslovni susreti firmi ENERGA b2b 2019

Datum objave: 13.06.2019 12:03

 U okviru 9. međunarodnog sajma ENERGA 2019 održani poslovni susreti firmi ENERGA b2b 2019

Deveti po redu Međunarodni sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije "Energa 2019", koji je u utorak počeo u Sarajevu okupio je 200 učesnika, više od 100 izlagača iz 12 zemalja. Sajam je učesnicima ponudio sesije i panel diskusije o investicijama i integraciji obnovljivih izvora energije u BiH, aktuelnoj izgradnji Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, maloprodajnom tržištu električne energije u BiH, biogasnim elektranama i drugim zanimljivim temama.

Jedan od pratećih sadržaja sajma su bili i poslovni susreti firmi ENERGA b2b 2019 koji su imali za cilj da podrže kompanije u pronalasku internacionalnih partnera na sajmu. Učesnici su mogli ugovoriti sastanke sa potencijalnim partnerima u skladu sa svojim potrebama i interesima, te direktno razgovarati o mogućnostima saradnje.

U poslovnim susretima je sudjelovao i predsjednik Privredne komore USK, Enes Ružnić. Obavljeni su razgovori s nekoliko firmi, te je s njihove strane izražen veliki  interes za nastup na ovogodišnjem sajmu EKOBIS.

U proteklim godinama sajam i prateća konferencija ENERGA svojim sadržajima i strukturom učesnika potvrdili su se kao uspješan i atraktivan poslovni događaj, te svrstali među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regiji.

 

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se