+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

U Privrednoj komori USK održana info sesija: USAID Diaspora Invest - Bespovratna sredstva za investitore

Datum objave: 05.03.2019 13:09

U Privrednoj komori USK održana info sesija: USAID Diaspora Invest - Bespovratna sredstva za investitore

Danas je u Privrednoj komori USK održana info sesija USAID Diaspora Invest u okviru koje je  predstavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i otvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prijenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Projekat će osigurati grant sredstva za mala i srednja preduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine te koja imaju dokazivu poslovnu vezu sa ili su u (su)vlasništvu člana/ice bosanskohercegovačke dijaspore. 

U manje od dvije godine USAID Projekt Diaspora Invest je podržao 34 kompanije kroz grant program, te je odobreno 1.134.000 KM u vrijednosti grantova. Ključni kriteriji izbora su planirana nova radna mjesta i visina investicije koja će se realizovati u okviru implementacije projekta. Važno je naglasiti da se grantovi odobravaju u iznosu do 50.000 KM, uz obavezu ulaganja u projekt vlastitim doprinosom, i to najmanje u odnosu 1:1 (u odnosu na tražena sredstva), od čega 50 posto može biti negotovinski doprinos investitora.

Javni poziv za aplikacije će biti otvoren u periodu od 26.02.2019. do 01.04.2019. godine. Detaljnije informacije o programu možete saznati registracijom na online platformi www.diasporainvest.ba.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se