+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Vlada FBiH odobrila transfer 153 mil KM iz budžeta za gradnju autoputeva i brzih puteva

Datum objave: 08.02.2019 12:47

Vlada FBiH odobrila transfer 153 mil KM iz budžeta za gradnju autoputeva i brzih puteva

Vlada Federacije BiH dala je danas, 7. februara, na sjednici u Sarajevu saglasnost na potpisivanje ugovora o proveđenju projekata i pratećih operativnih priručnika iz Programa utroška dijela sredstava "Kapitalni transferi javnim poduzećima - transfer za izgradnju autoputeva i brzih puteva" u ukupnom iznosu 153 mil KM koji su utvrđeni budžetom FBiH za 2018. Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Za potpisivanje ugovora ovlašten je federalni ministar prometa i komunikacija i odgovorna osoba, u ime implementatora projekata, a za provođenje odluke zaduženi su federalna ministarstva prometa i komunikacija i finansija, JP Autoceste FBiH i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

Danas je imenovan i petočlani Odbor za praćenje implementacije programa utroška sredstava "Kapitalni transferi javnim poduzećima - transfer za izgradnju autoputeva i brzih puteva" utvrđenih prošlogodišnjim budžetom FBiH Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, saopšteno je iz Kancelarije Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se