+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

JP Ceste F BiH ulažu u projekte izgradnje puteva i mostova na USK

Datum objave: 31.05.2019 12:20

JP Ceste F BiH ulažu u projekte izgradnje puteva i mostova na USK

Vlada Unsko-sanskog kantona je najavila kako će ovo područje biti pretvoreno u veliko gradilište s obzirom da je u planu realizacija 38 projekata koji se odnose na izgradnju infrastrukture.

U Vladi Unsko-sanskog kantona održan radni sastanak na kojem su Dedo Pjanić, izvršni direktor za tehnička pitanja JP Ceste FBiH, Amir Osmančević, direktor Direkcije za ceste USK, premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i ministar za prostorno građenje, uređenje i zaštitu okoliša USK Adnan Alagić i Agana Bunić, predsjedavajući Skupštine USK razgovarali o projektima putne infrastrukture koji će biti realizovani u ovoj godini.

Dedo Pjanić, ističe da je u ovoj godini planirano niz projekata u vrijednosti većoj od 20 miliona maraka dok će Kantonalna direkcija, kaže Osmačević, uložiti u ceste na prostoru USK 9,5 milona KM.

 "Ove godine Unsko-sanski kanton zaista će biti veliko gradilište zahvaljući ažurnosti aktualne vlasti u Kantonu koja je pripremila svu potrebnu dokumentaciju, koja je preduvjet za početak realizacije projekata", rekao je Pjanić.

Predviđaju da će 11 započetih projekata na području USK-a biti realizovano u ovoj godini. Cesta Izačić - Bihać, obilaznica Cazina i cesta Bihać - Bosanska Krupa bit će izgrađeni od sredstava EBRD-a. U fazi su rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i dozvola. Njihova implementacija se očekuje sljedeće godine.

Vlasti USK su izrazile nadu kako će se nakon ovih projekata početi govoriti i o brzim cestama te autoputu koji će Krajinu spojiti s ostatkom države.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se